Et lån uten sikkerhet kan gi deg drømmebåten

Sikler du etter båt, men snakker ikke du og kontoen din samme språk? I så fall kan man enten gjøre to ting – legge drømmen om båt på is, eller ta opp et lån uten sikkerhet for å komme seg ut på sjøen. Sistnevnte er kanskje det som er mest interessant for deg som har funnet drømmebåten, men fortsatt ikke funnet ut hvordan du skal finansiere den. I denne artikkelen viser vi deg hvor enkelt der, og kommer samtidig med noen gode tips til deg som skal søke forbrukslån.

Slik sikrer du drømmebåten med et forbrukslån

En av de aller største fordelen med et lån uten sikkerhet, er at du kan bruke pengene fra lånet på akkurat vil. I dette tilfellet snakker vi altså om båt, som er helt uproblematisk å kjøpe med forbrukslån. Faktisk så kan man låne opp mot hele 600 000 kroner uten at sikkerhet er nødvendig, og for de aller fleste av oss så skulle det holde godt til en båt. Husk dog at renten på usikrede lån er vesentlig høyere enn på for eksempel et dedikert boliglån eller billån, slik at man ikke bør låne over egen betalingsevne.

Må det være ny båt, eller kan man låne til brukt?

Mange tror at man ikke får låne penger dersom man skal kjøpe seg en brukt båt fra for eksempel FINN.no, men det er helt feil. Som nevnt i forrige avsnitt finnes det ikke noe regelverk for hva du bruker pengene fra et forbrukslån på, slik at du altså står helt fritt til å kjøpe enten brukt eller ny båt. Dessuten kan du også sette av litt penger til båtplass, drivstoff, henger eller hva det enn måtte være. Kanskje redningsvester og en stilig matroshatt? Her er det helt opp til deg hvordan du ønsker å oppfylle drømmene dine!

Hvordan få et lån uten sikkerhet

Det skal ikke så veldig mye til å få et usikret lån. Så lenge du er i fast jobb og har en liknet inntekt, så er du allerede godt på vei. Du trenger verken egenkapital eller sikkerhet for å ta opp lånet, så det er kun en vurdering av økonomien din som gjøres når du søker lån. Hvor mye du får låne avhenger derfor i stor grad av hvilken inntekt du har, men også andre faktorer som alder, jobbsituasjon og lignende kan påvirke dette. Det finnes svært mange banker som tilbyr usikrede lån, så vi anbefaler alltid å søke hos flere banker for å finne frem til det billigste lånet. For mer informasjon om usikrede båtlån kan du også se her: https://www.billigeforbrukslån.no/båtlån/. Du kan også se Santander: https://www.santanderconsumer.no/billan-og-fritidslan/batlan/